Grote belangstelling voor openingsdag Oostwold Airshow

Een schot in de roos dat lijkt de beslissing  van de organisatie om van het Oldamster familie evenement een tweedaags feestje te maken.  Onder schitterende weersomstandigheden genoten ruim zesduizend bezoekers van verschillende vliegdemo’s, theatervoorstellingen, de static-show maar vooral van het geluid van originele warbirds. Het aantal bezoekers was hoger dan waar de organisatie op gehoopt had.

Grote belangstelling voor openingsdag Oostwold Airshow

Een schot in de roos dat lijkt de beslissing  van de organisatie om van het Oldamster familie evenement een tweedaags feestje te maken.  Onder schitterende weersomstandigheden genoten ruim zesduizend bezoekers van verschillende vliegdemo’s, theatervoorstellingen, de static-show maar vooral van het geluid van originele warbirds. Het aantal bezoekers was hoger dan waar de organisatie op gehoopt had.

Vooral het feit dat je in Oostwold de vliegtuigen bijna kunt aanraken maakt het tweejaarlijkse  evenement uniek op het Europese vasteland. Ook het grote aantal klassieke vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog zorgde tijdens de ‘Airshow Takeoff Day’ vandaag voor een grote toeschouwersstroom  uit binnen en buitenland. Het publiek, van zeer jong tot erg oud, maakte er een compleet dagje uit van.

Dat belooft wat voor morgen wanneer er alleen nog maar te zien en te horen is tijdens de ‘Oostwold  Airshow Day’. Vanaf 12.00 uur kom je als bezoeker bijna ogen en oren tekort. Na de opening door para’s van Airmoves skydiving ziet u behalve de ‘zondag-demo’s’ nu ook Classic Wings Antonov An-2, Dutch Thunder Yaks, North American T-6 Harvard, Seagull Formation en Seppe Flying Museum.

De Warbird-vloot bestaat uit de enige Nederlandse Spitfire Mk IX PH-OUQ, de OFCM Spitfire Mk IXB G-ASJV, de TFC Spitfire Mk Vb G-LFVB en de TFC Spitfire Mk XIV G-SPIT. Aangevuld met De OFMC Mustang P-51D ‘Ferocious Frankie’, de TFC Mustang P-51D ‘Miss Velma’, de Mustang P-51D ‘Damn Yankee’, de TFC Goodyear Corsair G-FGID en de Hangar 11 Hawker Hurricane G-HUPW.

 

No Replies to "Grote belangstelling voor openingsdag Oostwold Airshow"