Vliegend Museum Seppe met twee formaties aanwezig

Tijdens de Oostwold Airshow zullen zowel  de Tiger Formation als de Tango Formation een display gaan vliegen.

De vliegtuigen zijn onderdeel van de collectie luchtwaardige klassieke vliegtuigen van het Vliegend Museum Seppe.  De vliegers beoefenen met verschillende klassieke vliegtuigen al jaren met veel toewijding en plezier het formatievliegen.

De Tiger Formation wordt aangevoerd door de Boeing Stearman en wordt geflankeerd door twee Tiger Moths, één uit 1935 en één uit 1939.

De Tiger Moths zijn van oorsprong het opleidingsvliegtuig van de Royal Air Force. Bij het uitbreken van WW II was de Tiger Moth het meest geschikte opleidingsvliegtuig dat voorhanden was. Om die reden is de Tiger Moth tot 1944 in grote aantallen gebouwd. Ook de Rijks Luchtvaart School, de Koninklijke Luchtmacht, de Marine Luchtvaart Dienst en diverse vliegscholen in Nederland hebben gebruik gemaakt van de Tiger Moth als opleidingsvliegtuig.

In 2013 is één van de Tigers vervangen door een Boeing Stearman PT17 uit 1943. De Boeing Stearman is de Amerikaanse tegenhanger van de Tiger Moth en stamt eveneens uit de dertiger jaren. Ook van dit type vliegtuig zijn grote aantallen gebouwd.

De Brabanders laten met hun Tiger Formation een afwisselend programma zien, waarbij de gratie en de charme van de klassieke luchtvaart weer tot leven komt. Discipline, concentratie, vertrouwen in elkaar en het continue streven naar perfectie vormen hiervoor de basis. De Tango Formation geeft een compacte demo met een tweetal klassieke Piper Cups.

 

No Replies to "Vliegend Museum Seppe met twee formaties aanwezig"