Spitfire MH434 steelt wereldwijd de show

De Oostwold Airshow begroet met trots de meest beroemde en meest geliefde nog vliegende Spitfire in de wereld.

Supermarine Spitfire Mk.IX, MH434 werd in 1943 gebouwd. Het vliegt tegenwoordig in originele staat vanaf het beroemde Engelse vliegveld Duxford waar het wordt onderhouden en geëxploiteerd door ‘The Old Flying Machine Company’ (OFMC).

Na een succesvolle carrière in de Royal Air Force, onze eigen Koninklijke Luchtmacht (het beroemde No.322 Dutch squadron) en de Belgische luchtmacht, keert de spitfire  in 1956 terug naar Engeland. Daar ontwikkelt deze icoon van de Tweede Wereldoorlog zich tot een echte filmster. Het toestel speelt o.a. hoofdrollen in de films ‘The Longest Day’, ‘A Bridge Too Far’ en natuurlijk ‘The Battle of Britain’.

Het toestel vliegt in de kleuren van No.222 (Natal) squadron Hornchurch met de beroemde registratie ‘ZD-B’. Met de komst van deze Mk.HFIXc staat de teller voor de komende Oostwold Airshow op maar liefst vier spitfires.

No Replies to "Spitfire MH434 steelt wereldwijd de show"