Zwitsers demoteam zorgt voor verwarring

De organisatie van de Oostwold Airshow werd afgelopen week verrast met de aankondiging dat het Swiss AF PC-7 team dit jaar Oostwold met een bezoek wilde vereren. De afgelopen jaren waren er verschillende pogingen ondernomen om het officiële demonstratieteam van de Zwitserse luchtmacht naar Noord-Nederland te halen.

Ook dit jaar ging er weer een uitnodiging richting Zwitserse hoofdstad en net als bij eerdere pogingen was ook nu het antwoord negatief. Tot afgelopen week op social media melding werd gemaakt van de komst van het Zwitserse team. De komst werd zelfs bevestigd op de officiële website van het Zwitserse ministerie van defensie. Hoe officieel wil je het hebben!

Navraag heeft inmiddels geleerd dat er in Bern, ondanks de vaak geroemde Zwitserse precisie, toch wat zaken fout zijn gegaan. Mogelijk dat Oostwold is verwisseld met Cotswold in het Engelse Gloucestershire waar ieder jaar op Cotswold Airport een airshow wordt gehouden.

Kolonel Jürg Nussbaum, Head of public information Swiss Air Force, heeft in een mail de organisatie in Oostwold excuus aangeboden: “We hope that we will be able to answer a future request positively”, aldus de Zwitser. Dat schept in ieder geval verwachtingen voor een volgende editie van de Oostwold Airshow.

Het Swiss AF PC-7 Team werd in 1987 opgericht en geeft vooral shows in Zwitserland zelf, maar sinds 1992 is het af en toe ook daarbuiten te bewonderen. De negen rood-witte Pilatus PC-7 trainingstoestellen verzorgen een indrukwekkende display die ook in Oostwold niet had misstaan.

 

No Replies to "Zwitsers demoteam zorgt voor verwarring"