Re-enactors nemen u mee terug in de tijd

Tijdens de Oostwold Airshow  nemen twee verschillende groepen re-enactors het publiek mee terug in de tijd want wie zijn geschiedenis niet kent, is gedoemd hem te herhalen. Voor de leden van “ETOR 40-45” is hun bijdrage veel meer dan een beetje ‘oorlogje spelen’.

Ze hopen vooral  een stuk geschiedenis levend te houden en over te brengen op jong en oud. “ETOR 40-45” geeft, de naam zegt het al, een kijkje in het dagelijkse leven tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De “Stichting Bartje Cie re-enactmentgroep”  geeft tijdens de Oostwold Airshow gestalte aan de beginperiode van het 13e Infanteriebataljon Luchtmobiel “Regiment Stoottroepen” in de jaren 1994 – 1997.

De “Bartje Cie” bestaat uit een vriendengroep met in hun gelederen veteranen maar ook nog actief dienende militairen. Zij zien het re-enacten niet als doel op zich maar vooral als een middel, om er een paar keer per jaar in een militaire setting met gelijkgestemden lekker uit te zijn.

Tijdens hun bijeenkomsten in het land kunnen de militairen gewoon weer eens praten over oefeningen, uitzendingen en elkaars verhalen aanhoren. Daarnaast willen ze vooral de jongere bezoekers vermaken met b.v. een speciale schminkstand. In Leeuwarden tijdens de Luchtmachtdagen trok de groep veel belangstelling.

 

 

No Replies to "Re-enactors nemen u mee terug in de tijd"