Belgische Red Devils presenteren hemelse aerobatics

Met de komst van de Belgische Red Devils is spektakel gegarandeerd. Het officiële aerobatic display team van onze zuiderburen bleek beschikbaar en vooral direct zeer enthousiast om aan de Oostwold Airshow deel te nemen. Het team zal met maar liefst vijf knalrode SIAI Marchetti SF-260’s naar Oost-Groningen afreizen. Het is voor de eerste keer dat in Oostwold een officieel militair landenteam gaat deelnemen.

De in de nationale Belgische kleuren geschilderde zeer opvallende vliegtuigen zijn een Italiaans ontwerp uit 1964.  De SF-260 wordt door de Belgische Luchtmacht op de luchtmachtbasis Bevekom hoofdzakelijk gebruikt voor de opleiding. De Red Devils oftewel Les Diables Rouges vieren dit seizoen ook nog eens hun zestigjarig bestaan!

Op tal van airshows in binnen- en buitenland vertonen ze hun niet geringe kunsten. De vier éénmotorige Marchetti’s rijgen minutenlang spiralen, rolvluchten, duikvluchten en andere confrontaties aaneen, tot ontzetting en verbazing van het publiek op de grond.

Met hun vorm van luchtballet zijn ze in het buitenland de ambassadeurs voor België en de ‘Luchtcomponent’ zoals dit onderdeel van de Belgische krijgsmacht wordt genoemd. De Red Devils zullen beide showdagen in actie komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

No Replies to "Belgische Red Devils presenteren hemelse aerobatics"