Spitfire MH434 steelt wereldwijd de show

De Oostwold Airshow begroet met trots de meest beroemde en meest geliefde nog vliegende Spitfire in de wereld.

Supermarine Spitfire IXB, MH434 werd in 1943 gebouwd. Het vliegt tegenwoordig in originele staat vanaf het beroemde Engelse vliegveld Duxford waar het wordt onderhouden en geëxploiteerd door ‘The Old Flying Machine Company’ (OFMC).

Na een succesvolle carrière in de Royal Air Force, onze eigen Koninklijke Luchtmacht en de Belgische luchtmacht, keert de Spitfire in 1956 terug naar Engeland. Daar ontwikkelt deze icoon van de Tweede Wereldoorlog zich tot een echte filmster. Het toestel speelt o.a. hoofdrollen in de films ‘The Longest Day’, ‘A Bridge Too Far’ en natuurlijk ‘The Battle of Britain’.

De MH434 weet de weg naar Oostwold inmiddels al aardig te vinden. Ook in 2013 tijdens een vorige editie van de Oostwold Aishow stal deze ‘spit’ duidelijk de show.

 

No Replies to "Spitfire MH434 steelt wereldwijd de show"