Eerste dag Oostwold Airshow breekt alle records

Op de openingsdag van het grootste particuliere luchtvaart evenement van Nederland zijn 11.000 bezoekers afgekomen. Daarmee is het bezoekersaantal bijna verdubbeld in vergelijking met de vorige, ook al succesvolle editie, in 2015.

De combinatie van fraai pinksterweer en een bijzonder vliegprogramma zorgde ervoor dat de toeschouwersstroom al vroeg op gang kwam. Tijdens de vliegshow kwamen, naast de vele historische vliegtuigen, ook moderne aerobatic toestellen en verschillende beroemde formatieteams in actie. Waaronder de ‘Belgian Red Devils’, het demoteam van de Belgische Luchtmacht, de Dutch Thunder Yaks en de Global Stars Champion Aerobatic Team uit Engeland.

Naast het vliegprogramma was er ook veel belangstelling voor de ‘Airmarket’ (met een record aantal standhouders), de optredens van ruim zeventig re-enactors, klassieke tractoren en de slapstick voorstellingen van het ‘Flying Circus Theater’.

Morgen komen nog veel meer bijzondere vliegtuigen in actie waaronder de zeer bijzondere Curtiss Hawk 75, een formatie van een indrukwekkende Antonov AN-2 en een Tiger Moth en natuurlijk de Breitling Wingwalkers. Hoogtepunt van de airshow moet het ‘warblok’ worden. Een uur lang verzorgen alle aanwezige warbirds een indrukwekkend historisch spektakel. Onder het motto ‘Time Flies’ kunt u verder genieten van duizelingwekkende aerobatic stunts en bijzondere vliegtuigen uit binnen en buitenland.

De Oostwold Airshow biedt, naast het vliegprogramma, ook een uitgebreide static display. Het showprogramma begint maandag 5 juni, 2e Pinksterdag, om 12.00 uur. Het terrein is vanaf 9.00 uur voor het publiek geopend. Aan de kassa zijn nog gewoon tickets verkrijgbaar.

No Replies to "Eerste dag Oostwold Airshow breekt alle records"