Negende editie Oostwold Airshow meest succesvolle ooit

Met ruim 25.000 bezoekers, verspreid over twee dagen, werd het record uit 2015 bijna verpletterd. Toen passeerden in twee dagen tijd zo’n 20.000 bezoekers de kassa.

Het massaal opgekomen publiek kreeg twee dagen lang vermaak van hoog niveau voorgeschoteld. Van de oude warbirds tot hypermoderne aerobatic toestellen, het showprogramma bood voor iedereen wel iets. De perfecte weersomstandigheden zorgden voor de rest.

Zondag bezochten ruim 10.000 toeschouwers de ‘Airshow Take off’, Pinkstermaandag kwamen daar nog eens 15.000 bezoekers bij. Velen daarvan kwamen voor de eerste keer naar het kleine vliegveld in Oost-Groningen.

Opvallend om te zien was dat een airshow al lang niet meer alleen een feestje voor mannen is. De ‘toys voor boys’ bleken ook een enorme aantrekkingskracht te hebben op complete gezinnen. Bezoekers komen ook zeker niet meer alleen uit de regio. Zo was Oost-Europa opvallend sterk vertegenwoordigd en ook onze oosterburen kwamen massaal op het evenement af.

De organisatie gaat nu eerst evalueren en beslist zeker niet binnen een jaar of er een volgende, tiende editie van de airshow in 2019 gaat komen.

No Replies to "Negende editie Oostwold Airshow meest succesvolle ooit"