Toerist geeft Oostwold Airshow hoog rapportcijfer

 

De toeristen die de gemeente Oldambt bezoeken, waarderen de Oostwold Airshow met het cijfer 8,6, het hele gebied gemiddeld met een 7,8. Dit zijn de uitkomsten van het onderzoek ‘Toeristische monitor 2017’, dat Oldambt heeft laten uitvoeren onder toeristen en ondernemers werkzaam in de toeristische sector.

Rust en ruimte, natuur en landschap en nieuwsgierigheid naar het onbekende. Het zijn de voornaamste redenen voor de doorgaans goed opgeleide, modaal/ bovenmodaal verdienende 50-plusser om Oldambt te bezoeken. In het onderzoek is ook gekeken naar de waardering voor evenementen in Oldambt.

Airshow Oostwold en Festival Hongerige Wolf trekken het grootste aandeel bezoekers van buiten de provincie. Een derde van de evenementenbezoekers geeft aan alleen voor één van deze evenementen naar Oldambt te zijn gekomen. ,,Voor ons is het nu de kunst om die mensen langer in het gebied te houden”, zegt wethouder Broekhuizen.

Ze wil met ondernemers om tafel om er achter te komen hoe dat het beste aangepakt kan worden. Airshow Oostwold blijkt ook nog eens veel buitenlandse bezoekers te trekken. Dat geldt ook voor Waterweekend Blauwestad. Gemiddeld geven bezoekers bij evenementen 25,54 euro uit. Van de acht onder de loep gelegde evenementen in Oldambt scoort Pura Vida met een 8,7 het hoogst en de Nacht van Winschoten met een 6,7 veruit het laagst.

No Replies to "Toerist geeft Oostwold Airshow hoog rapportcijfer"