Vliegende verhalenverteller Hans Nordsiek presenteert kinderboek

Vanaf 15 maart a.s. moet ‘Piloot met de vijf strepen’ in de winkels liggen. Een boek geschreven voor kinderen van 10 tot 110 jaar die iets met vliegen hebben. De schrijver is een goede bekende voor de bezoekers van de Oostwold Airshow: Hans Nordsiek, vliegenier en storyteller.

In het boek een verzameling van vijftien grappige, leerzame en soms ontroerende verhalen die je meeneemt in de wereld van de luchtvaart. Een wereld vol avonturen, spannende belevenissen maar ook met leermomenten. Nordsiek vertelt in dit boek hoe je van autowasser piloot op grote Boeings kunt worden. Een boek voor alle kinderen die durven te dromen over wie ze zijn en wat ze willen worden. Een deel van de opbrengst van elk verkocht exemplaar van ‘Piloot met de vijf strepen’ gaat naar een goed doel; een internationaal jeugdproject.

Hans Nordsiek groeide op in de wereld van de luchtvaart. Als jongen bouwde hij modelvliegtuigen en uiteindelijk verliet hij na 28 dienstjaren de KLM als gezagvoerder van de Boeing 777 en 787. De verhalen uit zijn pilotenleven moeten gedeeld worden met elk publiek, vindt hij. Dat doet en deed hij b.v. tijdens de Oostwold Airshows waar hij, samen met zijn prachtige Stearman-tweedekker ‘Old Crow’, jong en oud vermaakt met zijn bijzondere gevleugelde verhalen. In 2010 is Hans Nordsiek, net als airshow organisator Tom van der Meulen vorig jaar, onderscheiden met de ‘Fiets van Messel Award’, een prestigieuze luchtvaartprijs. Zijn motto is ‘Als je piloot wilt worden, dan ben je er al een!’

Het boek ‘Piloot met de vijf strepen’ is vanaf 15 maart overal te koop.

No Replies to "Vliegende verhalenverteller Hans Nordsiek presenteert kinderboek"