Militaire luchtvaart ontdekt Oostwold Airshow

Het succes van de Oostwold Airshow heeft inmiddels ook de interesse gewekt van defensie. De internationale pers is van plan met Pinksteren massaal naar Oostwold af te reizen.

Defensie speelt in op succes Oostwold Airshow

De Koninklijke Luchtmacht presenteert tijdens de Oostwold Airshow een ‘AS-532U2 Cougar Mk.II’. Het helikoptertype, gebouwd door Airbus Helicopters, vliegt bij 300 Squadron gestationeerd op Vliegbasis Gilze-Rijen. Het wordt o.a. gebruikt voor het vervoer van personeel en materieel. Externe ladingen kunnen onder de romp worden vastgehaakt. De helikopter assisteert ook bij brandbestrijding. In Oostwold is de krachtpatser tijdens de z.g. ‘staticshow’ op de grond te bewonderen.

Ook onze oosterburen komen met een opvallende verschijning naar Oost-Groningen. De tweemotorige ‘Eurocopter EC-135’, gebouwd door Airbus Helikopters, wordt gebruikt door politie- en brandweer- en ambulancediensten maar ook door defensie. Dankzij de Duitse ‘Bundeswehr’ kan het publiek in Oostwold met deze trainingshelikopter kennismaken.

Internationale aandacht voor Oostwold Airshow

De organisatie wordt overstelpt met aanvragen van vertegenwoordigers van media uit binnen- en buitenland. Opvallend is de belangstelling uit landen als Litouwen, Polen en Tsjechië. Vanuit Engeland, de bakermat van de historische airshows, komen verschillende vertegenwoordigers naar ons land. O.a. de organisator van de grootste Britse luchtvaarshow ‘Air Legends’, georganiseerd op de Duxford Aerodrome in Cambridgeshire, heeft haar komst aangekondigd.

Magazine Oostwold Airshow 2019 officieel uit

Het 24 pagina’s tellende tijdschrift bevat, naast het voorlopige programma en plattegrond, veel achtergrondinformatie over de deelnemende vliegtuigen en teams. In het blad wordt teruggeblikt op de negen eerdere edities en er zijn tips te vinden voor het maken van de mooiste airshow foto’s. Het magazine is nu overal in Noord-Nederland te vinden bij Tourist Info Punt (TIP’s), hotels, campings en bungalowparken. Ook wordt het blad landelijk verspreid als bijlage bij verschillende luchtvaartbladen.

Airmarket helemaal volgeboekt

De belangstelling voor de Airmarket is met ruim dertig standhouders nog nooit zo groot geweest. Naast een grote verscheidenheid aan artikelen presenteren verschillende organisaties uit de luchtvaartwereld zich aan het publiek. Zo is de AOPA, de vereniging voor piloten en vliegtuigeigenaren, vertegenwoordigd en zijn er stands van o.a. Piper Aircraft en het motoren en propeller revisiebedrijf Scan Aviation. Ook zijn verschillende deelnemers aan de Oostwold Airshow met een eigen promotiestand aanwezig.

De voorverkoop voor de 10e editie van de Oostwold Airshow op zondag 9 en maandag 10 juni, Pinksteren 2019, is in volle gang.

No Replies to "Militaire luchtvaart ontdekt Oostwold Airshow"