Start bouw “Museum Hangaar Oostwold”

In april is er een begin gemaakt met de bouw van een speciale hangaar op vliegveld Oostwold. Deze “Museum Hangaar” moet in de nabije toekomst onderdak gaan bieden aan de historische vliegtuigen van Vliegbedrijf Tom van der Meulen.

Tot nu toe werden de bijzondere vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog, zoals de P-51 Mustang en de Harvard AT-16, gewoon bij de andere toestellen gestald. Door een speciale hangaar te bouwen voor alleen de historische vloot kan Van der Meulen meer aandacht besteden aan deze prachtige vliegtuigen met vaak een imposante historie. De P-51 Mustang wordt vooral ingezet voor herdenkingsvluchten en op airshows. De Harvard wordt ook ingezet tijdens luchtvaartevenementen en wordt daarnaast gebruikt als trainingstoestel.

Vliegveld Oostwold neemt in de Nederlandse luchtvaartwereld een unieke plek in door de combinatie van vliegen met historische vliegtuigen en het opereren van een vliegveld. Mooiste voorbeeld van deze combinatie vormt ook dit jaar weer de 10e editie van de Oostwold Airshow.

De nieuwe “Museum Hangaar Oostwold” zal niet alleen gebruikt worden voor de Mustang en de Harvard, maar er zal ook aandacht worden besteed aan de historie van het vliegbedrijf en van de luchtvaart in bredere zin. Zo zal ook een historisch Piper Cub sproeivliegtuig worden getoond.

Het Vliegbedrijf Tom van der Meulen, dat is opgericht in 1956, is één van de oudste luchtvaartondernemingen van ons land en kent een rijke luchtvaarthistorie. Ooit begonnen als landbouwluchtvaart bedrijf, maar inmiddels uitgegroeid tot een allround bedrijf met diverse onderdelen zoals vliegtuigonderhoud en -restauratie, verhuur, rondvluchten en instructie.

De verwachting is dat vanaf september 2019 de hangaar voor het grote publiek geopend zal zijn. Een bezoek kan dan prima gecombineerd worden met b.v. een kop koffie in ‘Café Hangar 28’ of een rondvlucht. De “Museum Hangaar” is ook beschikbaar voor het houden van evenementen en theatervoorstellingen. Tijdens de Oostwold Airshow, 9 en 10 juni a.s., zijn de contouren van het nieuwe bouwwerk al goed zichtbaar.

No Replies to "Start bouw “Museum Hangaar Oostwold”"