Baron von Hosendreck vereert Oostwold Airshow met bezoek

De man van adel vliegt met zijn bijzondere Staaken FZ-21 ‘Flitzer’, van thuisbasis Fliegerhorst Hochfehn, naar Oost-Groningen.

Een Monty Python-achtige tweedekker die eruit ziet als een klassiek oorlogsvliegtuig uit de jaren ’20 van de vorige eeuw, maar in de jaren ’90 in Engeland is vervaardigd. Met een spanwijdte van slechts 5.5 meter en een gewicht van ongeveer 300 kilo kan het door een 100 PK Volkswagenmotor aangedreven vliegtuigje, een snelheid halen van 150 kilometer per uur.

De Staaken FZ-21 wordt wel gezien als de kleinste tweedekker ter wereld. Over dit toestel doen vele mysterieuze verhalen de ronde en de baron is niet te beroerd om die op 9 en 10 juni in Oostwold met het publiek te delen. Op het middenterrein zal eigenaar Robbie Sénéchal samen met zijn ‘Flitzer’ de 1 april grap verkondigen die ooit heeft geleid tot het ontstaan van de legende van de ‘Black Baron’.

Deze Baron was eigenlijk een Joodse Fransman met de naam Robert Sénéchal (dat is toevallig) die tijdens de oorlog aan geallieerde zijde had gevochten en dertien Duitse vliegtuigen uit de lucht zou hebben geschoten. Bovendien was hij ook nog eens een verdienstelijk autocoureur. Onder zijn alias Von Hosendreck komt hij als testvlieger in dienst van de Berlijnse firma Staaken-Flugzeugbau. Fictie of werkelijkheid?

No Replies to "Baron von Hosendreck vereert Oostwold Airshow met bezoek"