Oostwold Airshow contracteert tweevoudig Glider Aerobatic wereldkampioen

De Zweed Johan Gustafsson is aan het toch al imposante vliegprogramma van de 10e Oostwold Airshow toegevoegd. Hij vervangt met zijn zweefvliegtuig het Fox-team dat met technische problemen moest afhaken. Gustafsson is een wereldtopper op het gebied van aerobatic zweefvliegen.

Johan Gustafsson (27) is sinds zijn vijftiende piloot. Door zijn vader besmet met het luchtvaartvirus haalde hij al op jonge leeftijd zijn zweefvliegbrevet op het lokale Zweedse vliegveld Dala-Järna. Hij groeide uit tot de vliegheld van de regio.

Als wedstrijdpiloot vliegt hij met zowel Glider- als Powered-vliegtuig aerobatics. In 2010 en 2013 werd hij zelfs wereldkampioen op het onderdeel ‘World Advanced Glider Aerobatic ‘. Gustafsson is één van de Zweedse elite piloten in de wereld van de aerobatics en sinds 2010 lid van het Zweedse nationale team.

No Replies to "Oostwold Airshow contracteert tweevoudig Glider Aerobatic wereldkampioen"