Wereldrecordpoging doet vrijdagavond Oostwold Airport aan

De Deense piloot Johs Rungholm (21) wil binnen 24 uur in twaalf verschillende landen en op twaalf verschillende vliegvelden een landing maken. De poging is officieel aangemeld bij het World Guinness Book of Records.

De poging start vrijdag 21 juni, de langste dag, in Pools Silezië op het vliegveld van Gliwice. Samen met zijn vader Lasse Rungholm wil de nog onervaren piloot rond de klok van half tien ’s avonds in Oostwold zijn. Vader Lasse beschikt over een stuk meer vliegervaring. De 56-jarige piloot is de vliegende CEO en oprichter van Nordic Seaplanes. Zoals de naam al zegt een maatschappij die met watervliegtuigen in Denemarken actief is.

Het idee voor de recordpoging ontstond spontaan bij de jonge Johs. In eerste instantie wilde hij zoveel mogelijk landen in 24 uur met een auto of boot bezoeken. Toen hij zag dat het record voor dezelfde recordpoging voor vliegen op elf landen in 24 uur stond was hij direct overtuigd van het feit dat hij dat record makkelijk uit de boeken zou kunnen vliegen.

Tijdens de tussenstop op Vliegveld Oostwold moeten vrijdagavond minimaal twee onafhankelijke getuigen een officieel document ondertekenen en ook moet er foto van het vliegtuig op een herkenbare plek op het vliegveld worden gemaakt.
Het toestel, een Saab MFI-15 200 Safari uit 2001 met registratie OY-JTG, moet ook brandstof voor het vervolg van de reis tanken. Eindpunt van deze recordpoging is later die avond het Deense vliegveld van Vamdrup.

Publiek is vrijdagavond van harte welkom om Johs Rungholm en zijn vader op Oostwold Airport te verwelkomen en natuurlijk aan te moedigen. De Saab die vliegt in de kleuren van de Deense Luchtmacht moet voor zonsondergang weer zijn vertrokken.

No Replies to "Wereldrecordpoging doet vrijdagavond Oostwold Airport aan"