Paul Mellens winnaar fotowedstrijd Oostwold Airshow 2019

Waar oogcontact toe kan leiden!? De winnende foto van de laatste editie van de Oostwold Airshow was misschien een ‘lucky shot’ maar je moet wel oog hebben voor de situatie.

Dat had hobby-fotograaf Paul Mellens (51) uit Midwolda. Op zoek naar onderwerpen voor een onderscheidende foto was hij schuin achter de Supermarine Spitfire MK Vc uit 1944 gaan staan. Paul Mellens: “De piloot was druk bezig met zijn voorbereidingen voor de start en zat nog wat met zijn bril te rommelen. Ik kon dat allemaal via zijn binnenspiegel volgen. In eerste instantie zag ik alleen maar een bril. Toen kwam dat magische moment dat ik via mijn lens inzoomde op die binnenspiegel en de piloot ineens zijn bril afzette en via zijn spiegel recht in mijn zoeker keek. We maakten oogcontact en op dat moment drukte ik af.”

Mellens voelde gelijk dat dit wel eens een bijzondere foto kon zijn en besloot hem in te sturen voor de fotowedstrijd. De vakjury koos, uit meer dan driehonderd inzendingen, bijna unaniem voor de afbeelding van Paul Mellens. In het juryrapport is er ook aandacht voor de fraaie nabewerking van de foto. De kleuren zijn zodanig mooi bijgewerkt dat het vliegtuig – met piloot – in het verleden lijkt te zijn gesitueerd. De piloot die je eigenlijk helemaal niet kan zien zitten maar alleen via zijn spiegel zichtbaar is. Verder wordt door de jury de compositie geroemd en de menselijke factor bij deze foto. Je ziet een piloot in het spiegeltje die zich mentaal voorbereidt op zijn display. In zijn ogen zie je de concentratie!

Paul Mellens is als fotograaf in het verleden vooral op internet actief geweest voor verschillende kabelkranten. In de regio Oost-Groningen is hij tegenwoordig o.a. fotograaf voor de gemeentelijke informatiekrant ‘De Oldamster’ en publiceert hij via zijn eigen website. Naast de eeuwige roem levert de winst in de fotowedstrijd hem voor de volgende editie van de Oostwold Airshow een speciaal VIP-arrangement op.

No Replies to "Paul Mellens winnaar fotowedstrijd Oostwold Airshow 2019"