Oostwold Airshow voorlopig uitgesteld maar niet van de baan

Een nieuwe editie van het populaire luchtvaartevenement in 2023 komt voor organisator Tom van der Meulen te vroeg. Dat heeft alles te maken met de toekomstplannen en de huidige ontwikkelingen van het op Oostwold Airport gevestigde vliegbedrijf. Tom van der Meulen: “We hebben het momenteel erg druk met ons vliegveld en vliegbedrijf. Het lukt ons gewoon niet om op verantwoorde wijze volgend jaar een airshow te organiseren.”

Organisator Tom van der Meulen tijdens de briefing in 2019.

De laatste 10e editie van de Oostwold Airshow in 2019 trok ruim 20.000 bezoekers. Het evenement is in de loop der jaren steeds verder gegroeid en geniet een grote reputatie in luchtvaartkringen. Van der Meulen: “De Oostwold Airshow staat bekend om de hoge kwaliteit van de programmering met prachtige demo’s, de aanwezigheid van vele unieke historische vliegtuigen en een goede organisatie. Daar komt heel wat bij kijken natuurlijk. Omdat ons vliegbedrijf de afgelopen jaren het enorm druk heeft gehad met vliegen en het verzorgen van onderhoud aan vliegtuigen, lukt het ons gewoon niet om in 2023 op verantwoorde wijze een spetterende airshow neer te zetten.”

De Oostwold Airshow is zeker niet uit ’t zicht verdwenen en de 11de editie komt er ook gewoon. “De liefhebbers moeten wellicht nog een jaar meer geduld hebben,” aldus Van der Meulen, “we verwachten na 2023 weer wat meer ruimte en dus mogelijkheden te hebben om een ouderwetse airshow te kunnen organiseren. Zodra we een datum hebben gepland maken we die uiteraard direct bekend!”

No Replies to "Oostwold Airshow voorlopig uitgesteld maar niet van de baan"