FAQ / Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen de Eerste en Tweede Airshow dag?

Op de eerste dag van de airshow komen een aantal warbirds in actie en daarnaast verschillende aerobatic vliegtuigen en demoteams. Op zondag bestaat de show uit verschillende blokken en is dus een beetje korter dan de maandag. Op de tweede dag, maandag 2e Pinksterdag vliegen alle warbirds hun display of maken onderdeel uit van het z.g. ‘warblock’. Tijdens dit onderdeel kunt u genieten van nonstop warbirds-actie! Ook deze middag volop Aerobatic demo’s met vliegtuigen van toen en nu.

Is er iets bekend over aankomstdatum en tijden van de deelnemende kisten?

Op zaterdag arriveren de meeste Buitenlandse deelnemers. Misschien zelfs al een enkeling op vrijdag. Het is nu nog onbegonnen werk om een overzicht te presenteren maar blijf onze facebook pagina volgen!

Zondag 9 juni

Start van de 10e Oostwold Airshow met een uitgebreid programma waarin vanaf 12 uur diverse warbirds, aerobatics vliegtuigen het luchtruim kiezen. Daarnaast zijn er diverse activiteiten op de grond waar u van kunt genieten zoals een uitgebreide static, airmarket en voorstellingen van het Flying Circus. Het terrein is vanaf 10.00 uur voor publiek geopend.

De reguliere entreeprijzen voor zondag 9 juni zijn als volgt:

  • Volwassenen: € 18
  • Kinderen tot 12jr: € 9
  • Kinderen tot 1mtr: gratis

Maandag 10 juni

Een dag die voorbij vliegt! Als bezoeker rol je van de ene display in de volgende demo. Vanaf 12.00 uur: ‘Time Flies’. Met spectaculaire warbirds, aerobatics en bijzondere toestellen van vroeger en nu! Naast al het geweld in de lucht zijn er ook op de grond verschillende evenementen. Zoals demo’s van de re-enactors 40-45, voorstellingen van het Flying Circus theater of stap in de Motion Based Simulator. Ook kunt u een bezoekje brengen aan de Airmarket. Het terrein is 2e Pinksterdag vanaf 09.00 uur voor publiek geopend.

De reguliere entreeprijzen voor maandag 10 juni zijn als volgt:

  • Volwassenen: € 25
  • Kinderen tot 12jr: € 12,50
  • Kinderen tot 1mtr: gratis

Passe-partouts (zondag + maandag) volwassenen: € 35

Passe-partouts (zondag + maandag) kinderen tot 12jr: € 17,50

Is de Airshow geschikt voor minder valide bezoekers?

Het evenement vindt plaats op een ondergrond van gras. Het terrein is daarmee minder geschikt voor b.v. rolstoelgebruikers.

Mag ik een hond of ander huisdier meenemen naar de Airshow?

Huisdieren zijn niet toegestaan op de Oostwold Airshow, met uitzondering van hulphonden.

Waar vindt de Airshow plaats?

Polderweg 28, 9682 XS in Oostwold (bij Winschoten). U kunt het evenement gemakkelijk bereiken, zowel vanuit noordelijke richting (Groningen) als zuidelijke richting (Duitsland), door via de autoweg A7 te reizen. Volg daarna de borden en de aanwijzingen van onze verkeersregelaars.

Is er voldoende parkeerruimte?

Parkeren kan op een speciaal daarvoor ingericht parkeerterrein op enkele kilometers afstand van het vliegveld. Er worden bussen ingezet. Volg de instructies van onze stewards. Let op: parkeren kost € 2,- en moet u ter plaatse afrekenen met de stewards.

Kijkt u voor de actuele route-instructies en andere aanverwante info op onze speciale routepagina.

Als ik op het laatste moment verhinderd ben kan ik dan het entreegeld, voor mijn reeds gekochte tickets, terugkrijgen?

Door de grote aantallen tickets en administratieve beperkingen is het helaas niet mogelijk om entreegeld te restitueren.

Ik beschik niet over internetbankieren en kan dus vooraf geen tickets online bestellen. Kan ik desondanks tijdens de Airshow ter plekke tickets aanschaffen?

Maar natuurlijk kan dat. Er zijn voldoende kassa’s aanwezig op het terrein zelf. We raden u desondanks aan, misschien met hulp van een bekende, tickets online te kopen, omdat u dan sneller door de entreepoort kunt passeren.

Hoe zit het met kinderen?

Kinderen tot 12 jaar kunnen voor de helft van de reguliere (volwassen) prijs naar het terrein. Is uw kind korter dan 1 meter? Dan mag hij of zij gratis het terrein betreden.

Ik ben bewoner van Oostwold, hoe zit het met de bereikbaarheid?

Voor een goede bereikbaarheid van hulpdiensten in combinatie met de komst van duizenden bezoekers is het nodig een aantal wegen af te zetten. Zo zijn de Noorderstraat en Hoofdstraat afgesloten voor het verkeer. De overige straten zijn (beperkt) toegankelijk voor aanwonenden. Verkeersregelaars zorgen op verschillende punten voor een juiste afhandeling van de verschillende verkeersstromen.

Heeft u een vragen of een speciaal verzoek, neem dan tijdig contact op met het vliegveld (0597 – 551490).

No Replies to "FAQ / Veelgestelde vragen"