Pers

 

Zondag 9 en maandag 10 juni, 1e + 2e Pinksterdag 2019, vindt de 10e editie van de Oostwold Airshow plaats. Het aanvragen van een persaccreditatie is mogelijk tot uiterlijk vrijdag 31 mei 2019. Door de tientallen persaanvragen die we ontvangen zijn we genoodzaakt een selectie te maken, helaas kunnen we niet alle aanvragen honoreren.

Om in aanmerking te komen voor een persaccreditatie volgen we onderstaande richtlijnen. Iedere aanvraag controleren we hierop. Hoe completer en nauwkeuriger uw aanvraag, des te groter de kans op goedkeuring. Voor de Oostwold Airshow speelt bovendien de hoeveelheid media aandacht, in de aanloop naar ons evenement, een belangrijke rol bij de selectie.

 

Richtlijnen persaccreditaties Oostwold Airshow

Persaccreditatie aanvragen voor zowel traditionele- als online media zijn alleen mogelijk via internet via het persaccreditatie formulier.

Voor andere perszaken kunt u mailen met: airshowoostwold@gmail.com

De organisatie van de Oostwold Airshow maakt uit alle aanvragen een selectie, we selecteren o.a. op basis van de volgende criteria:

* Soort medium, bereik en verspreidingsgebied.

* Doelgroep van het medium.

* Media aandacht / aantal publicaties vooraf gewijd aan Oostwold Airshow 2017.

* Wel of niet reeds eerder geaccrediteerd. We willen een eerlijke verdeling van persaccreditaties nastreven, een accreditatie in 2017 geeft dus niet automatisch toestemming voor dit jaar. We gaan hier actief in rouleren voor een eerlijke spreiding.

* De organisatie ontvangt na afloop graag voorbeelden van zijn of haar publicaties. Dat kan gewoon via de mail.

Voorpublicaties:

De traditionele media (schrijvende- en uitzendende pers) + de online media vragen we aantoonbare voorpublicaties te maken over de airshow.

Hoe groter de bijdragen in de PR van de Oostwold Airshow, des te groter de kans op toekenning van uw persaccreditatie. Beschrijf uw bijdrage dus in detail.

 

Foto- / video passen:

Een fotopas geeft toegang tot het hele publieksterrein en het speciale verhoogde platform. Op deze plek heeft u een mooi overzicht en vrij zicht op displays. Op het platform is slechts beperkt plek en dus wordt hier gewerkt met een roulatiesysteem. (tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven of op verzoek van de security anders is opgedragen).

Op 2e Pinksterdag om 10.30 uur kunt u, mits u dat van te voren aangeeft, verzamelen bij het persplatform voor een rondleiding buiten het publieksterrein.

De Oostwold Airshow  stelt foto’s en beeldmateriaal van hoge kwaliteit beschikbaar voor gebruik in uw publicaties. Deze foto’s kunnen rechtenvrij gebruikt worden en worden op verzoek aangeleverd.

Persaccreditaties van individuele fotografen, niet verbonden aan een persorganisatie of dagblad en fotografen die beelden commercieel verkopen worden op basis van nog beschikbare persaccreditaties toegekend.

Mogelijk dat de organisatie u benadert met het verzoek om uw materiaal, uiteraard met bronvermelding, t.b.v. p.r. van het evenement te mogen gebruiken.

 

Journalisten passen:

Een pas geeft voor de schrijvende pers toegang tot het hele publieksterrein.

Aanvragen voor interviews met de organisatie en deelnemende piloten kunnen tot uiterlijk zondag 4 juni 12.00 uur worden ingediend via: oostwoldairshow@sjoerdlooijenga.nl

(Ingediende verzoeken blijven afhankelijk van de eventuele beschikbaarheid)

Na vrijdag 31 mei 2019 worden in principe geen nieuwe persaanvragen meer gehonoreerd. In de week van 3 juni informeren wij u over het al dan niet toekennen van de persaccreditatie. Er is geen mogelijkheid om tegen deze beslissing in beroep te gaan.

Contact met het media-team? Dat kan door onderstaand formulier in te vullen.

    No Replies to "Pers"